Általános kérdések
- Miért érdemes rovar alapú élelmiszert fogyasztani?
A rovarfehérje környezetbarát, fenntartható és kiváló tápanyagforrás. A hagyományos állati fehérjékhez képest kevesebb vizet és takarmányt igényel, és sokkal kisebb az ökológiai lábnyoma.
- Biztonságos emberi fogyasztásra a rovar?
Igen. Az általunk forgalmazott rovaralapú termékek minden EU-s és magyar élelmiszer-biztonsági előírásnak megfelelnek.
- Milyen fajtájú rovarokat tartalmaznak a termékek?
- (Gyártó specifikus a válasz, később kitöltendő)
- Hogyan készülnek ezek a termékek?
A rovarokat steril, kontrollált körülmények között tenyésztik, majd feldolgozás után szárítják, őrlik, és így kerülnek por vagy egész formában a termékekbe.
- Van rovarízük ezeknek a termékeknek?
Nem jellemző. A legtöbb rovaralapú termék semleges vagy a hozzáadott természetes ízesítőket érezteti – például kakaó, mogyoró, fűszerek, gyümölcsök.
- Hogyan történik a rovarok levágása?
- Beszállítóink a rovarokat fagyasztási eljárással vágják le, amely gyorsan csökkenti a hőmérsékletet, és letargiába ejtve megöli a rovarokat. Ez az eljárás fájdalommentes és gyors.
- A GrubLine bio élelmiszer?
- (Beszállító specifikus, egyeztetni szükséges!!!) A rovar alapú élelmiszereink jelenleg +nem rendelkeznek ilyen jellegű tanúsítvánnyal.
Táplálkozás és allergia
- A rovarfehérje allergén lehet?
Igen. A rákfélékre vagy poratkákra allergiás személyeknél keresztallergia léphet fel. Ezért minden termékünk csomagolásán figyelmeztetünk erre.
- Beilleszthető a rovaralapú étrend a paleo/keto/vegan/flexitáriánus diétába?
Paleo,keto és flexitáriánus étrendbe beilleszthető, mivel természetes, magas fehérjetartalmú, alacsony szénhidráttartalmú alapanyag. Vegán étrendbe nem illeszthető be.
Rendelés és szállítás
- Honnan származnak a termékek?
Termékeink kizárólag megbízható, EU-n belüli gyártóktól származnak, akik megfelelnek az uniós élelmiszer-biztonsági előírásoknak.